PromosiViral.com

SMART CONSUMER COMMUNITY

Platform Komuniti Pengguna Bijak

Mangosteen Plus

Buah manggis atau Garcinia mangostana L. merupakan sejenis buah yang boleh dimakan mentah. Buah manggis memiliki kulit lembut yang tebal dan berwarna ungu pekat yang melindungi isinya yang bewarna putih dan boleh dimakan. Jika durian dipanggil raja buah, manggis pula adalah ratunya.
Buah manggis memang manis isinya. Buah manggis kerap muncul apabila tiba musim buah durian. Bila duduk kampung dan datang musim durian, memang banyaklah buah manggis berbuah.

Tapi tahukah anda buah manggis ni banyak khasiatnya. Selama ini hanya tahu makan je tanpa tahu apa khasiat yang tersembunyi. So jom kita tengok antara kebaikan makan buah manggis ni.

Membantu mengekalkan kesihatan dan kecantikan

Manggis mengandungi sebatian antioksidan yang lebih tinggi daripada kandungan vitamin C dan vitamin E, yang bermanfaat untuk mengekalkan badan yang sihat dan berkhasiat untuk kecantikan.

Membantu mencegah dan merawat kanser

Buah manggis mengandungi Antioksidan yang tinggi dan dikatakan sebagai anti-kanser. Buah manggis mampu merawat penyakit seperti kanser payudara, kanser darah, kanser perut, kanser paru-paru, dan kanser kulit.

Mengurangkan paras kolesterol

Xantohne yang terdapat dalam buah manggis dapat menurunkan kadar kolestrol di dalam badan.

Mengekalkan kesihatan mata

Manfaat buah manggis untuk kesihatan mata adalah dapat mencegah katarak dan masalah penglihatan, gangguan yang disebabkan oleh radiasi yang menghilangkan protein dalam kanta mata. Oleh itu buah manggis amat baik kerana ia kaya dengan anti -oksida.

Mencegah dan merawat batu karang

Batu karang umumnya berlaku pada lelaki. Mengambil buah manggis dapat membuatkan anda kerap membuang air kecil sekaligus dapat mengurangkan berlakunya batu karang dalam badan.

Mencegah dan merawat batu karang

Batu karang umumnya berlaku pada lelaki. Mengambil buah manggis dapat membuatkan anda kerap membuang air kecil sekaligus dapat mengurangkan berlakunya batu karang dalam badan.

Mencegah dan merawat penyakit jantung.

Boleh mengelakkan berlakunya penyakit kardiovaskular dan arteriosclerosis yang menyebabkan saluran darah di kawasan jantung mengalami kehilangan keanjalan. buah manggis dapat memulihkan keadaan kembali normal Ini kerana antimikrobial dan antioksidan terkandung di dalam buah manggis. Oleh itu ia dapat mengurangkan risiko penyakit jantung.

Menormalkan tekanan darah (tinggi)

Menormalkan tekanan darah tinggi, penyakit yang sering dirujuk sebagai tekanan darah tinggi berlaku disebabkan gangguan ke dalam saluran darah dan meningkatkan risiko penyakit jantung dan strok yang boleh menyerang tubuh. Oleh yang demikian, pemgambilan buah manggis diyakini dapat mengelakkan berlakunya tekanan darah tinggi.

Merawat Asma / Sesak Nafas

Jika anda mengalami sesak nafas, segera mengambil buah manggis. Ini kerana asma adalah penyakit yang diklasifikasikan sebagai kecemasan yang membawa kepada kematian. Oleh kerana kerosakan kepada sistem pernafasan. buah manggis mempunyai keupayaan untuk melawan jangkitan dan mengandungi bahan yang boleh mengurangkan alahan.

Mangoesteen Plus

Khasiat terbaik buah manggis sebenarnya terdapat pada kulitnya. Tapi mana ada orang makan kulit manggis. Orang hanya makan isinya berwarna putih. Kulitnya dibuang begitu sahaja.

Oleh sebab itu, syarikat pengeluar produk bertaraf Super Health Brand, RCC Worldwide (M) Sdn Bhd mengambil inisiatif mengekstrak khasiat kulit manggis melalui formulasi dan teknologi terkini bagi menghasilkan produk kesihatan berkualiti tinggi.

Melalui gabungan formulasi maka terhasil produk ekstark manggis berkhasiat tinggi yang diberi nama Mangoesteen Plus.

Kandungan Nutrisi

Manfaat Mangoesteen Plus

Testimoni Pesakit Parkinson

Ayah kepada Dato Raymond terlantar sejak 5 tahun lalu. Tidak boleh berjalan kesan penyakit parkinson yang dihidapinya. Jika ambil ubat, beliau hanya mampu berjalan menggunakan tongkat dan terketar-ketar. Hanya bertahan selama 4 jam.

Selepas 1 jam mengambil 1 sachet Mangoesteen Plus, ayahnya boleh berdiri dan berjalan tanpa menggunakan tongkat. Amat menakjubkan.

3.5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
3 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Member
tawrukong bayangad
10 months ago

Memang sangat bagus produk Mangosteen Plus. Khasiatnya terbaik 👍👍👍👍👍

Member
tawrukong bayangad
10 months ago

Sangat berkesan saya suda buat testimoni.

NOR AZIZZAN YAAKOB
10 months ago

Salam ceria…
Mangosteen..rasa memang besttt..+Stevia lagi Mantulll .
Klu rasa badan nak Demam..batuk2..selsema..sgt3membantu utk pulihkan …cubalah…sgt3Berbaloiii..🥰🥰🥰🥰😍

Costumer Service
1
3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Dapatkan Mangosteen Plus Hari Ini

Nikmati manfaat kesihatan dari khasiat ekstrak buah manggis yang bemutu tinggi.

Mangosteen Plus

Sapphire
$240
$ 180
00
3g x 16 sachet x 2 kotak
  • Premium Membership
  • Potensi Income Max 1500 sehari*
  • Auto Placement*
Hot Item